Vi köper råvaror eller förädlade produkter från utvalda leverantörer. Många av dem ligger på cykelavstånd från den gamla fabriken Kulinariet i Stora Skedvi där vi har vår bas.
Här kan du läsa mer om några av dem.

Diverse delikatesser

Visthusboden

I den gamla fabriken där vi huserar, den som kallas Kulinariet, finns en saluhall. Här finns lokala delikatesser som saft, sylt, honung, bröd, lagrade ostar och andra godsaker. Ett litet mikromejeri med ekologisk mjölk från granngården finns också,  liksom kött och charkprodukter som tillverkats av ekologiskt kött från traktens gårdar. Vi törs lova att både öga och gom får sitt lystmäte i denna butik på landet. Från saluhallen Visthusboden hämtar vi diverse delikatesser och vissa halvfabrikat till våra kassar.

Fläskkött

Forsa Gård

Från Forsa Gård strax intill den gamla fabriken vid Dalälven kommer vårt fläskkött. Här föder familjen Engvall upp KRAV-grisar som betar fritt i hagen hela sommaren. Grisarna på Forsa Gård är en turistattraktion och det med rätta. Uppfödningen här befinner sig ljusår från den grisproduktion som vi så ofta hör talas om och varifrån svenskarna köper större delen av sitt fläsk.

Nötkött

Pollacks Gård

I den lilla byn Ljusterängarna  utanför Stora Skevdi finns Pollacks Gård. På den ekologiska gården föder Marie och Mats upp Aberdeen Angus-djur som blir till kött i våra kassar. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda lokalt, hängmörat nötkött av högsta kvalitet.

Potatis

Roslunds Potatis

Nirsgården i Stora Skedvi ägs av familjen Roslund sedan 1948. Här odlas den potatis som du får hem i din kasse. Roslunds potatis odlas på lämpliga sandjordar längs Dalälven. Ungefär en tredjedel av odlingen är ekologiskt certifierad.

Ägg

Catarinas Sprätthönseri

På gården i Norrby, Stora Skedvi driver Björn Johansson Dalarnas enda produktion av KRAV-ägg. Catarinas Sprätthönseri är ett familjeföretag som med 6 000 hönor som går ute och pickar hela sommarhalvåret. Om vintern bor de i öppna stallar med tillgång till sandbad och sittpinnar.

Fisk

Helene & Henrik Fiskdelikatesser i Leksand

Det goda och sunda från hav och sjö köper vi från Leksand, där Helene och Henrik Johansson förädlar olika sorters skaldjur och fisk. Rökta, lakesaltade, färska eller frysta produkter kommer i lådan till veckans fiskrätt.

Kyckling

Ockelbo Kyckling

I Ockelbo föder Siw Persson upp kycklingar som får växa i sin egen takt utan kraftfoder. Istället slaktas de lite senare än traditionellt uppfödda kycklingar, hemma på gården under minimal stress. Här produceras kycklingkött av högsta kvalitet och smak, och Siw samarbetar med många av Sveriges stjärnkockar.

Mejeriprodukter

Grådö Mejeri och Fredrikslunds Gårdsmjölk

Från våra två mest lokala mejerier får vi alla våra mejeriprodukter. Det större av dem, Grådö Mejeri, levererar  t ex crème fraîche, grädde, gräddfil och yoghurt. Så ofta vi kan väljer vi den ekologiska mjölken från mikromejeriet Fredrikslunds Gårdsmjölk, och tappar upp den på flaskor med skruvkork.

Torrvaror och konserver

Kung Markatta och Saltå Kvarn

Kung Markatta har levererat förträffliga ekologiska produkter sedan 1983. I dag har de ett brett sortiment som omfattar oljor, snacks, torrvaror, exotiska smaksättare, bönor och mycket annat. Från Kung Markatta får du diverse godsaker som piffar till måltiden och ofta pasta, ris, quinoa, konserver och andra torrvaror.

På Saltå Kvarn i Järna har man förädlat biodynamisk spannmål sedan 1964. Där vet man att en skonsam behandling av råvaran ger en hög näringskvalitet. Därför samarbetar man med ekologiska och biodynamiska jordbruk världen över. I våra kassar får du ofta pasta, ris, quinoa, konserver och andra torrvaror från Saltå Kvarn.

Ost

Hansjö Mejeri och Norins Ost

När vi levererar ädelost till något av recepten kommer den oftast från finfina Hansjö Mejeri utanför Orsa. Hårdostarna köper vi från Norins Ost i Jägarvallen utanför Linköping. Det är ett familjeföretag som idag drivs av tredje generationen och är kända för att ha ett omfattande sortiment av hårdostar och delikatessostar. På Norins ostlager lagras de sedan till angenäm styrka och smak och bearbetas på traditionellt sätt, då de vänds och vaxas kontinuerligt – allt för hand.

Grönsaker & Frukt

Falu Partiaffär

Från Falu Partiaffär, som är en ekocertifierad grossist, köper vi frukt och grönsaker. Så långt det är möjligt och efter säsong, arbetar de med närodlade produkter och dessutom ligger de bara en dryg halvtimmes färd ifrån oss. De jobbar på bred front med miljön vilket bl a har resulterat i att de bytt ut sin bilpark till miljöbilar.