Så funkar det

Bli kund

För att bli kund hos oss och abonnera på någon av våra Dalakassar behöver du registrera dig. Det gör du genom att klicka på rubriken ”Beställ”. I första steget kontrolleras så att vi levererar till ditt postnummer. I nästa steg får du fylla i ett formulär med uppgifter som vi behöver för att kunna leverera middagskassen. I det tredje och sista steget kompletterar du med dina betalkortsuppgifter. Klart!

Din första Dalakasse levereras tidigast 8 dagar efter att du registrerat dig, beroende på när vi levererar i ditt område. Dalakassen levereras varannan vecka, måndag eller tisdag.

Kontrollera gärna att din beställning är ”aktiv” genom att logga in en extra gång när du gjort din registrering.

Leveransschema

Måndagar jämna veckor:
Borlänge, Säter och Hedemora med omnejd (16:00-22:00)

Tisdagar jämna veckor:
Smedjebacken och Ludvika med omnejd (12:00-17:00)

Måndagar udda veckor:
Falun med omnejd (16:00-22:00)

Tisdagar udda veckor:
Mora, Orsa, Leksand, Rättvik och Gagnef med omnejd (12:00-17:00)

Om den planerade leveransdagen är en helgdag sker leveransen på närmast helgfria vardag.

Betalning

Kassen betalas med betalkort (VISA eller MasterCard) som registreras i samband med att du lägger din första beställning. Vid detta tillfälle dras en krona för att säkerställa att kortet fungerar, och därefter debiteras kortet med rätt summa i samband med varje leverans.

När kassen är betald hittar du ditt kvitto på din egen ”Min sida”.

Abonnemanget

Du kan när som helst säga upp abonnemanget och du kan också boka av enskilda leveranser om du t ex är bortrest. Uppsägning och avbokning måste göras med minst 8 dagars framförhållning på grund av ledtider hos våra leverantörer.

Avslutade abonnemang kan enkelt aktiveras av oss på Dalakassen.

Vill du byta till någon av våra andra middagskassar?

Kontakta oss på mat@dalakassen.se eller ring på 0225-270075.

Avboka leveranser

Du kan boka av leveranser om du t ex är bortrest. Avbokningar måste göras med minst 8 dagars framförhållning på grund av ledtider hos våra leverantörer. Du kan enkelt boka av och boka på dina leveranser på ”Min sida” här på dalakassen.se.

”Min sida”

Min sida är din egen vrå av Dalakassen.se. Du loggar in på ”Min sida” med din registrerade e-postadress och ditt lösenord. På ”Min sida” kan du…

  • Se aktuella recept
  • Se kvittenser för dina kortbetalningar
  • Byta lösenord
  • Byta betalkort
  • Boka/avboka leveranser
  • Avsluta abonnemanget
  • Läsa villkoren

Leveransen

Du får leverans från Dalakassen varannan vecka, måndag eller tisdag.
På utsatt datum kommer någon av våra chaufförer hem till dig, ringer på dörren och levererar maten. Vi levererar alltid maten i lådor av tjock frigolit. En mindre låda för kylvaror och en större för övrigt. Det gör att maten håller sig upp till några timmar och du behöver alltså inte vara hemma när kassen kommer.

Frigolitlådorna

Råvarorna levereras i tjocka frigolitlådor för bättre hållbarhet. I den mindre kommer dina kylvaror och i den större övriga råvaror du behöver till dina middagar.
Till chauffören återlämnar du de tomma lådorna från den förra leveransen. Om du inte är hemma precis vid leveransen kan du ställa ut frigolitlådorna från förra leveransen på morgonen, så tar vår chaufför med sig dem när hen kommer.

Vi tar ut en självkostnadsavgift för borttappade eller förstörda lådor.

Recepten

Recepten är framtagna av ett gäng erfarna och välkända kockar som vi samarbetar med och som du kan läsa mer om under Om Dalakassen/Våra kockar. De flesta av recepten är enkla och tar mellan 30 och 45 minuter att tillaga. ”Veckans Höjdare” är lite festligare recept, framtagna av våra mest välkända kockar. Dessa tar oftast längre tid att laga till och passar bra till helgen då man gärna vill unna sig det lilla extra.

Recepten kommer i lådan varje vecka. Dessutom finns de på ”min sida” här på dalakassen.se ca en vecka i förväg.

Innehållet

Vi köper alltid så mycket vi kan från lokala leverantörer. Allt kött, ägg, potatis och chark kommer alltid från Dalarna (eller faktiskt från Stora Skedvi med tre kilometers radie). Kycklingen kommer från Ockelbo i grannlänet. Grönsaker tar vi från Dalarna när det är säsong och mejerivarorna kommer från vårt eget mikromejeri Fredriklunds Gårdsmjölk och Grådö mejeri i grannkommunen. Fisk beställer vi från HH Fiskdelikatesser i Leksand. Ris, gryn, konserver osv är ju lite svårare att hitta här hemma, så där tar vi hjälp av Kung Markatta och Saltå Kvarn som levererar ekologiska sådana.

Kassen innehåller i princip allt du behöver för att tillaga recepten, men vi utgår ifrån att du har vissa varor hemma, som t ex salt, peppar, kryddor och olja. Vi levererar alltid pasta, potatis, couscous etc när det ingår i receptet. De varor som du behöver ha hemma kallar vi skafferivaror. Varje receptblad visar vilka skafferivaror som behövs, och på din inloggningssida kan du en vecka i förväg se nästa veckas receptblad.
Du får även ett mail med de skafferivaror som du behöver ha hemma till din kommande leverans ca en vecka innan.

Allergi/Intolerans

Dalakassen innehåller framförallt rena råvaror, men ibland ingår sammansatta produkter som t ex charkuterivaror och bröd. Vi ber dig som är överkänslig att läsa innehållsdeklarationerna och välja att äta det som är lämpligt för just dig.

Presentkort

Vill du ge bort Dalakassen till någon? Kontakta oss på mat@dalakassen.se eller ring oss på 0225-27 00 75.