Betalning

Hur betalar jag?

Kassen betalas med betalkort (VISA eller MasterCard) som registreras i samband med att du lägger din första beställning. Vid detta tillfälle dras en krona för att säkerställa att kortet fungerar, och därefter debiteras kortet med rätt summa i samband med varje leverans.
Har du frågor om betalning, eller vill ha hjälp vid registrering, så kontakta oss via e-post: mat@dalakassen.se

I händelse av felaktig registrering av kortet händer att ditt abonnemang inaktiveras, så kontrollera gärna att din beställning är ”aktiv” genom att logga in en extra gång när du gjort din registrering.

Kort

Betalning via kort hanteras av Nets Sweden AB. Det är endast hos Nets som lagring av dina kortuppgifter sker.

Nets betaltjänst ePayment uppfyller marknadens krav på säkra internetbetalningar både genom certifieringen enligt Visa och Mastercard’s säkerhetsstandard PCI DSS samt ett eget framtaget koncept: Anti-Fraud. Läs mer om Nets betaltjänst på följande länk: www.nets.eu

Kvitto

När kassen är betald hittar du ditt kvitto på din egen ”Min sida”.

Registrering

Hur gör jag för att bli kund?

Börja med att registrera ditt postnummer så du får veta om vi levererar i ditt område. Det gör du under rubriken ”Beställ”.

Levererar vi till ditt postnummer, så kommer ett beställningsformulär upp där du anger dina uppgifter. För att slutföra beställningen registrerar du ditt betalkort, vilket är nästa steg. Läs mer om det under ”Betalning”.

Har ni någon bindningstid eller uppsägningstid?

Du kan när som helst säga upp abonnemanget, och du kan också boka av enskilda leveranser om du t ex är bortrest. Uppsägning och avbokning måste göras med minst åtta dagars framförhållning på grund av ledtider hos våra leverantörer.

Leverans

Vilken dag och tid kommer leveransen?

Måndagar jämna veckor: Borlänge, Säter, Hedemora och Avesta med omnejd (16:00-22:00)
Tisdagar jämna veckor: Smedjebacken och Ludvika med omnejd (12:00-17:00)
Måndagar udda veckor: Falun med omnejd (16:00-22:00)
Tisdagar udda veckor: Mora, Orsa, Leksand, Rättvik och Gagnef med omnejd (12:00-17:00)

Hur går leveransen till?

På utsatt datum kommer någon av våra chaufförer hem till dig, ringer på dörren och levererar maten. Vi levererar alltid maten i lådor av tjock frigolit. En mindre låda för kylvaror och en större för övrigt. Det gör att maten håller sig upp till några timmar och du behöver alltså inte vara hemma när kassen kommer. Till chauffören återlämnar du de tomma lådorna från den förra leveransen.

Hur ändrar jag min beställning?

Om du vill byta ditt abonnemang till en annan kasse behöver du skicka ett mail till mat@dalakassen.se så hjälper vi dig med det.

Hur fungerar ”Min sida”?

Min sida är din egen vrå av Dalakassen.se. Du loggar in på Min sida med din registrerade e-postadress och ditt lösenord. På Min sida kan du boka eller avboka leveranser, se dina betalningar, avsluta abonnemanget, se aktuella recept, med mera.

När kommer den första leveransen?

Din första leverans kommer tidigast åtta dagar efter att du gjort din beställning. Det hänger sedan på var du bor, och vilka veckor vi levererar till din ort. Se leveransschemat här på hemsidan.

Kan jag få dalakassen en gång i månaden?

Dalakassen är ett abonnemang där du får din kasse var fjortonde dag. Det är naturligtvis möjligt att själv gå in och avboka de leveranser du inte vill ha, men det finns inget ”färdigt” abonnemang som gäller för en gång i månaden.

Hur ofta kommer Dalakassen?

Du får leverans från Dalakassen varannan vecka, måndag eller tisdag.

Vad gör jag med de tomma lådorna?

Lådorna som maten levereras i är av hög kvalitet och används många, många gånger. De ska alltså återlämnas till Dalakassens chaufför vid leveranstillfället. Förvara de tomma lådorna på ett torrt ställe och ha dem tillhands när du väntar leverans. Vi tar ut en självkostnadsavgift för borttappade eller förstörda lådor.

Hur fungerar det med kyl- och frysvaror?

Vi levererar alltid maten i lådor av tjock frigolit. En mindre låda för kylvaror och en större för övrigt. Det gör att maten håller sig fräsch och att kyl- och frysvaror håller sig kalla under transporten. Vi garanterar kylkedja, men inte fryskedja. Det är viktigt att du packar in varorna i kyl och/eller frys så fort maten har levererats.

Vad händer om det är helgdag när min leverans ska komma?

Om den planerade leveransdagen är en helgdag sker leveransen på närmast helgfria vardag.

Om maten

Hur stor del av maten kommer från Dalarna?

Vi köper alltid så mycket vi kan från lokala leverantörer. Allt kött, ägg, potatis och chark kommer alltid från Dalarna (eller faktiskt från Stora Skedvi med tre kilometers radie). Kycklingen kommer från Ockelbo i grannlänet. Grönsaker tar vi från Dalarna när det är säsong och mejerivarorna kommer från vårt eget mikromejeri Fredriklunds Gårdsmjölk och Grådö mejeri i grannkommunen. Fisk beställer vi från HH Fiskdelikatesser i Leksand. Ris, gryn, konserver osv är ju lite svårare att hitta här hemma, så där tar vi hjälp av Kung Markatta och Saltå Kvarn som levererar ekologiska sådana.

Kommer alla ingredienser i kassen?

Kassen innehåller i princip allt du behöver för att tillaga recepten, men vi utgår ifrån att du har vissa varor hemma, som t ex salt, peppar, kryddor och olja.  Vi levererar alltid pasta, potatis, couscous etc när det ingår i receptet. De varor som du behöver ha hemma kallar vi skafferivaror. Varje receptblad visar vilka skafferivaror som behövs, och på din inloggningssida kan du en vecka i förväg se nästa veckas receptblad.

Du får även ett mail med de skafferivaror som du behöver ha hemma till din kommande leverans.

Var hittar jag recepten?

Recepten kommer i lådan varje vecka. Dessutom finns de på ”min sida” här på dalakassen.se ca en vecka i förväg.

Hur komponerar ni recepten?

Recepten är framtagna av ett gäng erfarna och välkända kockar som vi jobbar med och som du kan läsa mer om under Om Dalakassen/Våra kockar. De flesta av recepten är enkla och tar mellan 30 och 45 minuter att tillaga. ”Veckans Höjdare” är lite festligare recept, framtagna av våra mest välkända kockar. Dessa tar oftast längre tid att laga till och passar bra till helgen då man gärna vill unna sig det lilla extra.

Allergi/intolerans

Dalakassen innehåller framförallt rena råvaror, men ibland ingår sammansatta produkter som t ex charkuterivaror och bröd. Vi ber dig som är överkänslig att läsa innehållsdeklarationerna och välja att äta det som är lämpligt för just dig.

För dig med laktos- och glutenintolerans har vi Laktos- och glutenfria Dalakassen.